lauantai 27. joulukuuta 2014

Aussijoulu

No nyt on koettu australialainen joulu ihmisten kanssa, joita en oikeastaan edes tunne. Voin kertoa, että ei ollu kokemisen arvonen ollenkaan.. Jouluaatto oli aikalailla normipäivä, tehtiin vaan vähän valmisteluita ja sitten vasta seuraavana päivänä vietettiin joulua. Perheen kolmevuotias tyttö jätti huoneensa pöydälle porkkanan ja lasin maitoa, jotta joulupukki tulee yöllä tuomaan lahjoja ikkunan kautta.

Joulupäivänä lapset heräs jo puoli kuudelta ja taisinpa itekki noussa siinä kuuden maissa avaamaan lahjoja. Ja niitä lahjoja oli aivan liikaa... Päivällä sitten nukahin ja nukuinki joululounaan yli, hups! Toki söin sitte myöhemmin niitä ruokia. Luulin että nää ois grillaillu, mutta sehän oliki vähän samantyyppinen jouluruoka ku meillä kotona, mutta ei todellakaan vetäny vertoja meiän joulukinkulle ja tzatzikille. :D Iltapäivästä mentiin isovanhempien uima-altaalle ja sielä taidettiin lillua parisen tuntia.

Joululahjaksi sain tosi kivoja juttuja, mm. rantapyyhkeen, matkapäiväkirjan ja lipun Australia Zoohon, jonne oon suunnitellu meneväni yhen saksalaisen au pairin kanssa.

Semmosen kuvan sain, että Australian joulu on tosi kaupallinen ja semmonen överi, eikä siinä ole minkäänlaista joulutunnelmaa. Mulle joulu on enemmänki yhdessäoloa, rentoutumista ja hyvää ruokaa.. Parasta joulussa on se tunnelma, jota täällä ei missään välissä tullu.. Jouluaattona oli kyllä vähän ikävä kotia ku mie niin tykkään joulusta.. Onneksi joulu on kuitenki joka vuosi!

Marimekkoaki löytyy lahjojen seasta ;D

Toivottavasti kaikilla muilla on ollu mukava joulu! No oli mullaki kuitenki ihan mukavaa, ei vaan tuntunu joululta yhtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti