torstai 16. heinäkuuta 2015

Road Trip to Lofoten Norway

Kotiuduin tuossa pari päivää sitten maailman siisteimmältä road tripiltä! Oltiin tosiaan Norjan Lofooteilla Annen kans muutama päivä ja ei ois kyllä parempaa reissua voinu ollakaan!! Suunnitelmissa meillä oli ajella ympäri Lofootteja, telttailla, tsekata parit rannat ja käyä pienellä vaelluksella. Aateltiin, että ei suunnitella liikaa ja se oliki vaan hyvä juttu, sillä meiän vähäisetki pläänit muuttu matkan varrella aika paljon.

Meiän reissuun kuulu esimerkiksi...

...paljon autolla ajamista. Matkaa Rovaniemeltä Lofoottien päässä sijaitsevaan Å-nimiseen kylään on noin 850km. Tätä kylää pidemmälle ei autolla pääse, vaan halutessaan voi jatkaa matkaa vaikkapa kävellen tai sitten kääntyä takasin pohjoseen päin.
 
...upeita maisemia. Näkymät muuttu koko ajan vaan paremmaksi mitä lähemmäs Å:ta ajo. Kyllä niitä maisemia ois voinu kattella pitempäänki!

...paljon kuvaamista. Kuvia kerty satoja ja muutama fiilisvideoki tuli kuvattua. Mulla oli mukana myös filmikamera, joten saan vielä jännätä minkälaisia kuvia sieltä sitte tulee ku saan filmin jossain vaiheessa kehitettyä.

...norjalaisten grillibileet ja kalastajakylän pikku festarit. Annen kaveri asuu Lofooteilla ja tämä kutsu meiät grillibileisiin ja sieltä jatkettiin pienille festareille jossa oli monen ikästä porukkaa tanssimassa muutaman eri bändin soittaessa. Oli tosi hauska ja erilainen kokemus!

...liftareita. Päätettiin Annen kanssa, että jos vastaan tulee yksinäinen liftari, niin otetaan se kyytiin. No semmosiahan tuli reissun aikana kaks vastaan ja molemmat otettiin takapenkille meiän tavaroitten sekaan.. Meillähän oli tuota kampetta niin paljon, ettei liftareita ois yhtä enempää kerralla kyytiin mahtunu..

...vuorelle kiipeämistä. Kiivettiin puoliksi vahingossa yhelle vuorelle katteleen nuita maisemia, jotka kuvassa näkyy. (Tästä seikkailusta lisää myöhemmin..)

...eri eläinten bongailua. Reissun aikana tuli nähtyä ainaki pöllö, kettuja, lehmiä sekä paljon lampaita, joita tuntu Lofooteilla olevan joka paikassa. Yhellä leirintäalueella ne vaan kuljeskeli kaikkien telttojen seassa ja aamulla herättiinki ku lammas määki ihan meiän teltan vieressä. Nähtiin myös valaita!! Tiesin että niitä on Lofooteilla nähty, mutta en uskonu että me niitä nähtäis. Mehän oltiinki onnekkaita ja vuorelle kiivetessä Anne bongas muka SUPpaajan, joka katos välillä mereen, mutta sitte tajuttiinki että sehän on valas! Niitähän oliki sitte jopa kaks. Harmi että oltiin niin kaukana ettei niistä erottanu mitä lajia ne on. Mutta valaita ne oli. Se on varmaa!

...retkiruokaa. Voi että nuo pussipastat eri lisukkeilla (tonnikala, makkara,..) maistuu hyvältä ulkoilmassa trangialla keitettynä!

...meressä uimista. Kävästiin pikasesti uimassa ja peseytymässä Norjanmeressä rannalla nimeltä Unstad. Kyseinen ranta on lähin paikka, minne suomalainen pääsee surffaamaan kunnon aalloille. Vähän kyllä ois houkutellu lähteä taas kokeilemaan surffausta, vaikka vesi oliki aika jäätävän kylmää. Aallot vaan näytti tuona päivänä olevan aika surkeat ja veikkaan että laudan ja märkäpuvun vuokraus olis ollu aika hintavaa ku ottaa huomioon Norjan hintatason.. No, ehkäpä ens kerralla sitten!


Tämmösiltä reissuilta on aina mukava palata kotiin, ku eihän sitä telttailua ja "eräilyä" ihan loputtomiin jaksa. Viien päivän reissulla päästiin kerran käväseen suihkussa niin oli ihan jees tulla myös kotia peseytymään ja saunomaan, haha! Kaiken kaikkiaan oli aivan huippu reissu ja seuraki oli ihan mahtavaa!! Anne, minne lähetään seuraavaksi? ;)


*****

Is there still someone non-Finnish speaker reading my blog? I don't want to write in English for nothing. It just feels hard to write translations because I haven't spoken English very much lately. If there is still someone who doesn't understand Finnish I can write short translations.

So, me and my friend made a road trip to Norway to Lofoten islands. We were there for a few days camping and admiring the scenery which is very beautiful! We hiked to the top of a mountain, took hundreds of photos, spotted a couple whales, gave a ride to hitchhikers, etc.. We also visited on a beach where it's possible to surf but you definitely need a wet suit because the water is freezing cold, haha. :D

"Lofoten is an archipelago and a traditional district in the county of Nordland, Norway. Though lying within the Arctic Circle, the archipelago experiences one of the world's largest elevated temperature anomalies relative to its high latitude. Lofoten is known for a distinctive scenery with mountains and peaks, open sea and sheltered bays, beaches and untouched lands." -Wikipedia

Lots of photos coming soon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti